Stig Strand

Stig Strand är ett välbekant namn i de svenska hemmen. Den populäre före detta utförsåkaren föddes 25 augusti 1956 i Tärnaby där han sedan växte upp på samma gata som en annan känd utförsåkare, nämligen Ingemar Stenmark. Stig Strand tillhör en generation som brukar benämnas ”56:orna”, en gyllene generation inom svensk idrott. ”56:orna”är en gemensam bennämning på flera av Sveriges genom tiderna största idrottare som är födda 1956: Ingemar Stenmark, Björn Borg, Thomas Wassberg, Linda Haglund, Frank Andersson och ”Kenta” Nilsson för att nämna några.

Stig_Kanot
Stig_Porträtt
Stig_Skidor

De två åkarna från Tärnaby

Stig var aktiv i världscupen i slalom under 70- och tidigt 80-tal. Historien om de två åkarna från Tärnaby, Stig och Ingemar, är en klassiker inom svensk skidhistoria. Två helt olika personer som kom från samma lilla plats i Sverige och tävlade mot varandra i världscupen. Medan Ingemar tidigt blev bland de bästa i världen dröjde det till säsongen 1982/1983 innan Stig som 26-åring vann sin första väldscupstävling. Denna säsong blev hans bästa i hela karriären, då han vann två segrar i alpina världscupen och grep fyra andraplatser och kom tvåa efter Ingemar Stenmark i den totala väldscupen. Stig slutade på samma poäng som Ingemar men med färre segrar (två mot tre) vilket gjorde att Ingemar Stenmark stod som slutsegrare.

Som tidigare elitidrottsutövare vet Stig hur viktigt det är med rätt kosthållning och att ta hand om hälsan på ett bra sätt. – Det är inte alltid så lätt att äta enligt alla kostråd och därför tänker jag att kosttillskott är ett bra komplement till kosten, menar Stig. Han har använt VitaePro i flera år och är väldigt nöjd och rekommenderar även sina vänner att prova.

Turistanläggning i Lappland

Efter avslutad skidkarriär har Stig varit verksam som egen företagare, sportkommentator, föreläsare och rådgivare. I dag arbetar han som sportkommentator i sportkanalen Eurosport samtidigt som han driver en turistanläggning i Hemavan. Turistanläggningen Trolltunet erbjuder en mängd spännande aktiviteter, övernattning och konferenser. Stig gillar att vara ute i naturen och är själv guide på flera av aktiviteterna, allt från fiske till toppturer och skidåkning. Bland de mer fartfyllda aktiviteterna är heli-biking och heli-ski där man åker helikopter till fjälltoppar för att sedan ta sig ner med cykel eller skidor.

VitaePro för en aktiv livsstil

På Trolltunet erbjuder Stig även föreläsningar i samband med konferenser. Där berättar han om sin karriär inom skidåkning och företagande och om hur idrotten har påverkat hans arbete efter den avslutade skidkarriären. Stig tycker det är viktigt att hålla sig i form för att kunna orka med alla aktiviteter och vara en bra guide för deltagarna uppe på fjälltoppar och andra aktiviteter.

– Mitt mål är att hålla kroppen i form även nu när jag blir äldre. Jag har alltid levt ett aktivt liv och det är viktigt för mig att kunna använda kroppen som jag vill. Jag använder VitaePro varje dag och det tänker jag fortsätta med, berättar Stig.

Här kan du läsa mer om Stig och varför han använder VitaePro.

MUSKLER

VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.

HJÄRTA

VitaePro innehåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion.*

LEDER

VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.

MINSKA TRÖTTHET

VitaePro innehåller vitamin C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.

IMMUNSYSTEM

VitaePro innehåller selen samt vitamin C och D som bidrar till immunsystemets normala funktion.

BLODCIRKULATION

VitaePro innehåller olivolje-polyfenoler som bidrar till att skydda blodfetter mot oxidativ stress.**

*Vid intag av 250 mg EPA och DHA per dag (2 kapslar/dag).

**Den gynnsamma effekten uppnås vid ett intag av 5 mg hydroxityrosol dagligen, motsvarande 20 g olivolja eller 1 kapsel VitaePro.