Muskler och leder för en aktiv vardag

Vi använder närmare 650 muskler och 300 leder varje dag. Det är därför viktigt att ta vara på sina leder och muskler under hela livet.

Lederna sitter där två eller flera skelettben möts och gör att benen hänger ihop och kan röra på sig. Utan leder skulle vi inte kunna böja eller sträcka på kroppen. Leder är rörliga förbindelser mellan två eller flera ben i skelettet. Ledytorna är täckta med ledbrosk som består av en stödvävnad som består av bland annat proteiner. Det protein det är mest av i brosket kallas kollagen typ 2.

Vi har olika typer av muskler men alla kan de dra ihop sig, sträckas ut, spännas och slappna av. Skelettmusklerna sitter fast på skelettet och är muskler vi bestämmer över. Skelettmusklerna har två senor som sitter fast på varsin sida om en led, därför rör sig leden när du spänner en muskler och sedan slappnar av.

Skelett, muskler och leder arbetar tillsammans för att du ska kunna röra dig. Att muskler och leder fungerar är en förutsättning för att kunna hålla sig aktiv.

Här kan du läsa om några av våra kunder som berättar om sina erfarenheter av VitaePro, och hur de försöker hålla sig aktiva med olika typer av aktiviteter och intressen.

Ewa Dufva

Ewa Dufva är en pensionär som bor i Säffle tillsammans med sin man. Ett långt arbetsliv som undersköterska sätter sina spår på kroppen. Med många intressen, två barn, tre barnbarn och ett barnbarnsbarn är det full fart hela tiden. Ewa gillar trädgårdsarbete, att vara ute i skog och mark, ta långa promenader och dansa folkdans.

Aktiv pensionär

De senaste 20 åren innan Ewa blev pensionär arbetade hon som undersköterska, ett arbete som stundtals är fysiskt krävande. – Som nybliven pensionär är det så mycket jag vill göra, det är viktigt för mig att ta hand om mig själv.

Ewa Dufva krattar löv
Ewa Dufva tar en kaffepaus
Ewa känner sig inte stel med VitaePro

Nöjd med VitaePro

När hon för några år sedan pratade med sin son om kosttillskott tipsade han om VitaePro. – Prova VitaePro mamma, sa min son. Han hade hört flera kollegor tala positivt om kosttillskottet och tyckte att jag också skulle prova. – Jag har ätit VitaePro i flera år nu och ångrar mig inte en sekund att jag provade! Det känns helt enkelt underbart, berättar Ewa.

 

Widar Evensen

Widar Evensen bor i Norge, på en liten plats som heter Ådalsbruk. Han äger en stor gård som kräver mycket arbete och underhåll, vilket gör att vardagen på gården ibland kan kännas tung. Med ett arbete som travtränare, en stor gård och en aktiv vardag har inte Widar mycket tid till att varva ned.

Widar_Hund
Widar_Porträtt
Widar_går

Frun rekommenderade VitaePro

Widars fru, Unni, har använt VitaePro i många år och rekommenderade Widar att prova. Eftersom hon var väldigt nöjd med kosttillskottet hoppades hon att även Widar skulle bli det. – Jag har verkligen inte ångrat att jag provade VitaePro!

Långa turer i skogen

Jakt är ett av Widars stora intressen och han kan gå timmar i skogen. – Jag älskar att kunna njuta av den fina naturen och bara ha en fin dag med mina jaktkamrater. Jag rekommenderar gärna VitaePro till andra som har en lika aktiv vardag som jag, avslutar Widar.

MUSKLER

VitaePro Plus innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.

HJÄRTA

VitaePro Plus innehåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion.*

BROSK

VitaePro Plus innehåller vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.

MINSKA TRÖTTHET

VitaePro Plus innehåller vitamin B12 och  C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.

IMMUNSYSTEM

VitaePro Plus innehåller selen samt vitamin B12, C och D som bidrar till immunsystemets normala funktion.

SKYDDAR CELLER

VitaePro Plus innehåller antioxi-danterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

*Vid intag av 250 mg EPA och DHA per dag (2 kapslar/dag).