Om Vitaelab och VitaePro

Vi som utvecklar och marknadsför Vitaepro är Vitaelab. Vi är en del av den norska koncernen NutraQ. Vitaelab grundades 2002 och 2008 utökade vi vår verksamhet till bland annat Sverige. Vår affärsidé? Att vara det bästa och tryggaste kosttillskottet på den nordiska marknaden. Vi följer alla myndigheters riktlinjer och krav på transparens inom kosttillskottsbranschen, och tar socialt och miljömässigt ansvar genom de ingredienser vi har i våra produkter. Våra abonnemang har ingen bindnings- eller uppsägningstid: avsluta när du vill, eller pausa och starta prenumerationen när det passar dig. Smidigt och enkelt!

Nedan följer svar på några vanliga frågor vi får om vårt kosttillskott och vår produktionsprocess. Kontakta oss gärna om du vill veta mer!

Vem rekommenderas att ta VitaePro?

VitaePro rekommenderas till alla som vill utöka sin dagliga kost med några av de antioxidanter, vitaminer och mineraler som bibehåller kroppens normala funktion. Vårt kosttillskott innehåller bland annat Boswellia serrata, vitamin C, vitamin E, selen och B₁₂, samt omega 3 och går bra för hela familjens medlemmar att ta.

● VitaePro ska inte ersätta läkemedel eller en nyttig kosthållning och rekommenderas inte till barn under 3 år. Har du skaldjursallergi eller blötdjursallergi bör du du konsultera med din läkare om VitaePro är lämpligt för dig.

Vilken effekt kan jag förvänta mig av ingredienserna i VitaePro ?

Studier har visat att de antioxidanter som vi har valt att berika vårt kosttillskott med, bidrar till att skydda kroppens celler från så kallad oxidativ stress. Nedan följer en lista över ingredienserna som finns i VitaePro :

● Vitamin D: viktig för en normal muskelfunktion
● Boswellia serrata bidrar till bekväma leder
● Vitamin B12: bidrar till att reducera trötthet och utmattning
● Vitamin C: viktig för kroppens normala kollagenbildning och för brosket
● Omega 3: förser hjärtat med de nödvändiga fettsyrorna DHA och EPA
● Selen: en antioxidant som skyddar cellerna
● Olivolje-polyfenoler som hjälper till att skydda blodfetter mot oxidativ stress (Gynnsam effekt vid ett intag av 5 mg hydroxityrosol dagligen, motsvarande 20 g olivolja eller 1 kapsel VitaePro)

Vilka krav ställer myndigheter på vår produkt?

Myndigheterna ställer höga krav på tillverkning, försäljning och marknadsföring av kosttillskott. Vi följer dessa krav noga och har en hög standard på våra leverantörer, föreskrifter, dokumentation och varenda liten ingrediens. För att säkerställa att alla led är spårbara och att processen är fullständigt transparent ser vår utvecklings- och forskningsavdelning till att alla lagar följs med yttersta noggrannhet.

Vi följer de internationella riktlinjerna genom en särskild kvalitetskontroll som heter HACCP. Det gäller både vår sammansättning av vitaminer och mineraler, såväl som märkningen och marknadsföringen av produkten.

Vad står GMP för?

GMP står för Good Manufacturing Process och är en sammanställning av riktlinjer för testning, produktion och kvalitetskontroll av mat, kosmetika och läkemedel. Vi följer precis samma riktlinjer som alla inom dessa branscher och genomgår därför regelbundet stränga kvalitetskontroller.

Vilka är våra leverantörer?

För oss är det mycket viktigt att vi motsvarar både myndigheters och våra kunders höga krav på säkra leverantörer. Därför vänder vi oss till välrenommerade aktörer som levererar noggrant undersökta och testade ingredienser. Alla våra ingredienser är spårbara, trygga och rena och innehåller näringsämnen som är naturliga för kroppen.

Hur kommer man i kontakt med oss?

Har du några frågor eller synpunkter om vår produkt får du gärna höra av dig till vår kundservice. Vi hjälper dig med att ta fram ett skräddarsytt abonnemang som passar just dina behov, och vi informerar dig gärna närmare om hur ingredienserna i våra kosttillskott fungerar för dig och din kropp.

Telefon: 0771 21 07 00
Öppettider: Vardagar 8.30 – 16.30
Mail: info@vitaepro.se

Organisationsnummer 556750-1928