Viktigt med energi i en stressig vardag

Mångas vardag består av stress, något som kan resultera i att man känner sig utmattat i slutet på dagen. I en hektisk vardag är det viktigt att tänka på vad du stoppar i dig, genom att äta för mycket dålig mat är risken att du känner dig sliten och tom på energi. Det är viktigt att bryta den onda cirkeln innan den riskerar att påverka din livssituation negativt.

Att försöka undvika stress, äta bra mat, träna och få sig en god natts sömn är en bra start för att få mer energi och få ut mer av dagen.

Här kan du ta del av VitaePro-användares berättelser och hur dem skaffat sig bra rutiner för att hålla sin energinivå på topp.

Hanna-Maria Seppäla

Hanna-Maria Seppälä är en finsk landslagssimmerska som har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, med VM-guld och över 100 nationsrekord på meritlistan. Hanna-Maria tränar mycket och det är därför viktigt för henne att ta hand om kroppen. Hon äter en balanserad kost, tränar mycket och är noga med att sova ordentligt om natten. – För mig är kost, träning och sömn alla viktiga faktorer för en sund livsstil, säger hon.

Hanna-Maria dansar
Hanna-Maria Seppälä porträtt
Hanna-Maria tar VitaePro som sitt dagliga kosttillskott

VitaePro som dagligt kosttillskott

– Med en hög aktivitetsnivå är det viktigt för mig att ha överskott efter en lång dag med träningspass. Hanna Maria tar VitaePro som sitt dagliga kosttillskott då det bland annat innehåller antioxidanterna C- och E-vitamin samt D-vitamin och omega 3-fettsyror. – I tillägg till min vanliga kost tar jag VitaePro varje dag. Hanna-Marias stora mål är de olympiska spelen som går av stapeln i Rio, Brasilien, 2016. Vi på VitaeLab önskar Hanna-Maria stort lycka till på vägen!

Gro Hammerseng

Gro Hammerseng-Edin är en profilerad handbollsspelare som lever aktivt både på och utanför handbollplanen. Gro har varit aktiv ändå sedan hon lärde sig att gå. Hon var aktiv i ung ålder och började med fotboll när hon var sju år och handboll i tioårsåldern. Gros kompisar spelade handboll, syskonen spelade fotboll och hennes pappa var fotbollstränare, vilket tillsammans var avgörande för att Gro själv blev så aktiv. – Jag tränade mycket och hade fantastiska föräldrar som alltid ställde upp för mig, säger hon.

Gro Hammerseng-Edin har blivit utsedd till världens bästa handbollsspelare
Gro Hammerseng-Edin spelar handboll för Larvik
Gro Hammerseng-Edin med barn

Träning ger energi

Idag tränar Gro för att hon tycker det är kul och för att hon mår bra av det. – Jag tycker om känslan av att vara i bra form, träningen ger mig energi och det är framförallt socialt upplyftande med lagidrott. Extra givande är det när man tillsammans når sina högt uppsatta mål, menar Gro, som blivit utsedd till världens bästa handbollsspelare. Utöver att röra på sig är det viktigt för Gro att äta nyttigt, sova ordentligt och dricka mycket vatten, vilket är viktigt för att hon ska orka hålla energin upp hela dagen.

Småbarnsmamma och träning

Gro lever ett hektiskt familjeliv vilket gör det extra viktigt för henne att vara aktiv och tänka på vad hon äter. – Blir man liggande på soffan med en godispåse var och varannan kväll får man ingen energi och kommer in i en ond cirkel och allt blir jobbigt, förklarar Gro. Hon uppmanar alla att hitta en aktivitet som de tycker är kul och givande, vare sig det är bollsport, dans, simning, styrketräning, promenader med hunden eller något helt annat. – Det gör att man får energi och orkar ta vara på livet ännu mer, man ångrar aldrig att man rört på sig.

VitaePro varje dag

Gro har valt VitaePro som sitt fasta kosttillskott. – VitaePro passar mig och min livsstil och jag är väldigt nöjd med mitt val, avslutar Gro.

MUSKLER

VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.

HJÄRTA

VitaePro innehåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion.*

BROSK

VitaePro innehåller vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.

MINSKA TRÖTTHET

VitaePro innehåller vitamin C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.

IMMUNSYSTEM

VitaePro innehåller selen samt vitamin C och D som bidrar till immunsystemets normala funktion.

SKYDDAR CELLERNA

VitaePro innehåller antioxi-danterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

*Vid intag av 250 mg EPA och DHA per dag (2 kapslar/dag).